Kerran, kauniina aamuna, innostunut metsänkiertäjä mies löysi matkallaan pääkallon. Rauhallisesti hän nosti sen käsilleen ja kysyi hiljaa itsekseen "Mitä sinä raukka parka olet tehnyt, kun kaulasi on katkaistu?". "Puhuin liikaa" kallo vastaa miehen äimistykseksi.

Luonnollisesti mies säikähtää ja lähtee juoksemaan kylään, missä kertoo kaikille löytäneensä puhuvan pääkallon. Kun kukaan ei usko häntä, ehdottaa mies että jos kallo ei puhu saisivat kyläläiset katkaista hänen kaulansa. Tähän ehdotukseen kyläläiset suostuvat, hakevat terävän miekan ja lähtevät miehen saattelemina metsään.

Kallon löydyttyä, mies nostaa sen taas käsilleen ja kysyy "Mitä sinä raukka parka olet tehnyt, kun kaulasi on katkaistu?". Mutta kallo pysyy vaiti. Kyläläiset vetävät jo miekan tuppeesta, mutta suostuvat antamaan miehelle vielä yhden mahdolisuuden. Mies esittää saman kysymyksen, mutta kallo pysyy yhä hiljaa, ja ennen kuin mies ehtii edes anella armoa, kyläläiset katkaisevat hänen kaulansa.

Miehen pää vierii kallon viereen ja kun kyläläiset ovat viimein lähteneet, kallo kysyy mieheltä "Mitä sinä raukka parka teit, kun kaulasi katkaistiin?" johon mies vastaa  "PUHUIN LIIKAA!"